Wellmax je osvijetlio „Centar od ljubavi“

cetarljubavi

Kako država nije u stanju ulagati u infrastrukturu zdravstva, odnosno održavati razinu kvalitete prostora i zdravstvene opreme, prije dvije godine samoinicijativno je pokrenuta akcija prikupljanja donacija „Centar od ljubavi“ za dogradnju, renoviranje i modernizaciju Centra za onkologiju KBC Split.

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna, a cijeli iznos je prikupljen isključivo donacijskim sredstvima više od 10 000 građana, pravnih osoba i institucija.

Iza svake donacije stoji jedna ljudska priča, životna drama, iskustvo, sjećanje ili uspomena. Stoga će se nova splitska onkologija doista i preimenovati u naziv akcije „Centar od ljubavi“, kao znamen za život i ljubav svih koji su svojim doprinosom obvezali sve nas na što učinkovitiju borbu za ljudsko zdravlje.

Trenutno su u tijeku završni radovi na rekonstrukciji i modernizaciji Centra za onkologiju koji je izgrađen 1972. Godine. Izgrađena je dodatna etaža, povećan kapacitet, a osobito kvaliteta stacionarnog dijela Centra za onkologiju što uključuje jedinicu za intezivnu skrb bolesnika, izgradnju adekvatnog broja sanitarnih čvorova, itd. Također se promijenio krov, zamijenile su se instalacije vodovoda i kanalizacije, te klimatizacijski sustav. Ugrađen je novi vatrodojavni sustav, bolnička signalizacija, telefonska i informatička instalacija, kao i novo bolničko dizalo. Proširenjem kapaciteta ambulantnog dijela CZO osigurat će se adekvatan broj ambulanti što će rezultirati mogućnošću većeg broja bolesnika i boljim uvjetima liječenja.

Wellmax je prepoznao vrijednost i veličinu ovog za Split kapitalnog projekta i svojim doprinosom pridonio njegovoj bržoj i kvalitetnijoj realizaciji.

Nesebična ljubav donatora omogućila je da ovaj objekt dobije nove zidove, a na nama je svima graditi mostove između bolesnika, medicinskog osoblja i liječnika. Na pragu 21. Stoljeća želimo potaknuti promjenu paradigme u borbi protiv raka i želimo pacijenta staviti u samo središte gdje i pripada. Želimo zaštititi njegovo dostojanstvo, želimo mu osigurati vrhunske uvjete liječenja i želimo iskorijeniti nepravednu stigmu koju ti bolesnici nose. U novom Centru za onkologiju KBC Split, to će biti naša trajna misija.


ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA – SPLIT  prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak

 

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja. Više informacija.

Prihvaćam